Web Sitesi Olmayan Küçük İşletmeler Kaybediyor

Web Sitesi Olmayan Küçük İşletmeler Kaybediyor

21. Yüzyılın ilk çeyreğini devirmek üzereyken, tamamen online (çevrimiçi) bir hayat yaşıyoruz. Sosyal mecralarda hesabınız yoksa, eksik bir birey muamelesi gördüğünüz bu zamanlarda, işletme sahibi olup da hala bir web sitesi olmayanların komik bahanelerini hızlıca çürüteceğiz bu yazıda! 

Orta ve küçük boyutlu işletmelerin, aslında tam da en çok ihtiyaçları olduğu bir zamanda hala bir web sitelerinin olmaması, ve yaptırmayı düşünmemeleri nasıl açıklanabilir?

Genel olarak bakıldığında küçük işletmelerin %40’ından fazlasının hala bir web sitesi yok. İşin ilginci, bu grubun yarısı bu konuda herhangi bir girişimde bulunmayı dahi düşünmüyor.

Peki şirketlerin sahipleri ve yöneticileri hangi bahaneler arkasına sığınıyorlar bir göz atalım.

İhtiyacım Yok ki!
Elbette bir web sitesi sahibi olmaya ihtiyacınız yok! Oysa şehirli nüfusun %80’inden fazlası aktif olarak internet kullanıcısı ve 18-40 yaş arası nüfusun neredeyse %90’ı internete bağlanıyor. Bu kitleye kolayca ulaşarak firmanızı ve ürünlerinizi tanıtmak istemiyorsanız o sizin bileceğiniz iş.


Bizim Endüstri İnternet’te Yer Almıyor…
E ne güzel işte! Şimdi fark yaratmanın zamanı. Dünyadaki internet kullanıcılarının %61’i ihtiyacı olan ürünleri önce internetten araştırmayı tercih ediyorlar. Siz de orada olup, bu veriyi fırsata çevirmek istemez misiniz?

Neredeyse akıllı telefonu olmayan kalmadı. Potansiyel müşterilerinize bir tık ötede olmak o kadar zor değil.

Yeterli Bütçem Yok..
Kimse sizden dünyanın en iyi web sitesini beklemiyor zaten. Bütçenize uygun çözümler bulmak o kadar zor olmamalı. Hiç bir şey çözüm olmadıysa, ücretsiz servislerden bile yararlanabilirsiniz. Tek ihtiyacınız firmanız ya da ürünleriniz ile alakalı bir alan adı edinmek.


Yeterince Müşterim var!
Siz bilirsiniz o halde. Böyle iyiyim diyorsanız yapacak bir şey yok. Ancak ticaret ile uğraşan herkes ürünlerinin daha fazla satılmasını ve geniş kitlelere ulaşmasını dolayısı ile de daha fazla para kazanmayı ister.

Bu arada hatırlatmakta fayda var akıllı telefonlar ile yapılan aramaların %60’ından fazlası yakın çevrede, lokal ya da bölgesel firmalar bulabilmek için.

Web Sitesi Yerine Sosyal Medya Kullanıyorum…
Tabii ki öyle! Zaten kullanmanız da gerek. Ancak bu büyük resmin sadece önemli bir parçası. Sizi detaylı bir şekilde anlatan bir web sitesi ile desteklemedikten sonra sosyal medyayı ne kadar aktif kullanırsanız kullanın pek bir faydası olmayacaktır.

Unutmamanız gereken bir başka ayrıntı ise Sosyal Medya’nın bir satış değil iletişim aracı olduğu gerçeğidir.

Bu arada küçük ve orta ölçekli bir işletmeniz var ise nereden başlayacağınızı, nasıl yapacağınızı bilemediğiniz  Sosyal Medya’da yer almıyorsanız. Funda Güleç Yalçın‘ın, Küçük İşletmeler İçin Sosyal Medya kitabı sizi sıfır noktasından alarak iyi bir sosyal medya kullanıcısı haline getirmek için en iyi çözüm olacaktır.

Bunu Yönetecek Zamanım Yok…
Kahve içmek, eşinizi aramak ya da elektronik postalarını okumak için vaktini var ama!? Web sitenizi bir kere kurduktan sonra, onu yönetmek için harcayacağınız zaman bunlardan fazla olmayacaktır emin olun.

Ayrıca bu işlerle ilgili paket çözüm alırsanız, web sitenizi sizin yönetmenize de gerek kalmayacaktır. Aklınızda olsun!

Sonuç itibariyle hem sizin aradığınız yeni müşteriler, hem de tüketicilerin aradığı potansiyel işletme belki de sizsinizdir. Fırsatlar kaçmadan hemen kendiniz için bir web sitesi oluşturun ve internet dünyasının ayrıcalıklarından mahrum kalmayın.