SEO Rehberine 3 Adımda Görseller

SEO Rehberine 3 Adımda Görseller

3 Adımda Görseller İçin SEO Rehberi

Kullanıcıların bir sitedeki davranışlarını belirleyen ilk izlenimlerini kuşkusuz sitenin hızı ve tasarımın göze ne kadar hitap ettiği etkiliyor. Biz de 3 adımda görseller için SEO rehberi hazırlayıp en temel püf noktaları sizin için özetledik.

Yüksek kaliteli ve orijinal görsellerin kullanımı arama motoru sıralamanızı yükseltmenin en iyi yollarından biri, ancak başarılı bir SEO için kullanılacak olan görsellerin doğru seçilmesi kadar bu görsellerin nasıl optimize edildiği de önemli.

Tasarımcılar için SEO İpuçları

3 Adımda Görseller İçin SEO Rehberi

Görsellere Alt Metin Vermek (Alternatif Metin)

Örneğin bir yemek tarifi sitenizin olduğunu varsayalım. Domates çorbası tarifi için bir de fotoğraf eklemelisiniz ancak bu fotoğrafın domates çorbasına ait olduğunu arama motorunun da tanıması için o fotoğrafa bir alt metin yazmanız gereklidir. Bu nedenle fotoğrafınızı eklerken “Alt Text” alanına eklediğiniz fotoğraf ile ilgili kısa bir açıklama yazılmalıdır.

Görsellere Başlık Vermek (Title)

Görselinizi bilgisayarınıza kaydederken de açıklayıcı ve fotoğraf ile ilgili bir isim verilmesi de oldukça önemli. Bu neden rastgele veya fotoğraf ile ilgili olmayan isimlendirmeler yerine “domates çorbası” olarak kaydetmeniz başarılı bir SEO için size yardımcı olacaktır.

Görsel Boyutları

Seçtiğiniz görseller mutlaka yüksek kaliteli olmalı ancak tam boyutunda yüklemek sitenizin hızını yavaşlayacağı için SEO başarınızı da olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle görsellerinizi png formatında kaydedip, görüntü kalitesi bozulmadan küçültmek için de TinyPNG gibi siteleri kullanabilir veya WordPress’teki jpeg ve png formatındaki görselleri sıkıştıran eklentilerden yararlanabilirsiniz.