SEO nedir ve size ne kazandırır?

SEO nedir ve size ne kazandırır?

SEO Nedir?

SEO, Search Engine Optimization kelimelerinden gelmektedir ve anlamı arama motoru optimizasyonu demektir. Günümüz internet çağında üreticiler ve tüketiciler  internete yönelmiş durumdadır. Bu durumda  tüketiciler arasında müşterilere ulaşmak adına rekabet oluşmaktadır. Belirli kurallar ile sitelerin aramalara göre sıralamaları yapılmaktadır. SEO bu kuralları uygun hale getirerek siteyi Google aramalarında daha üst sıralara çıkarmaktadır. Bu yüzden üreticiler de müşterilere daha kolay ulaşmak için SEO çalışmaları yaptırmayı tercih ederler.

SEO Nasıl Yapılır?

Arama motorları arasında ülkemizde en çok kullanılan arama motoru “Google” arama motorudur. Bu yüzden kurallar ve arama kriterlerinde en çok dikkate alınan arama motoru “Google”dır.  Mevcut anahtar kelimeler belirlenerek site arama motorunun kurallara uyduğunu kontrol ettikten sonra Web sitesi rakiplere göre daha üst sıralarda yer almaya başlayacaktır.

SEO Kuralları Nelerdir?

Arama motorunun başlıca dikkat ettiği SEO kuralları şu şekildedir;

Belirlenen anahtar kelimelerin belirli sayıda başlık içinde kullanılmaları (H1-H2-H3-H4),

Eklenen görsellerin “alt” etiketlerinin boş olmaması,

Belirlenen anahtar kelimenin sitede çok fazla kullanılmaması,

Sitenin düzgün bir kod yapısı olması ve hızlı bir şekilde yüklenmesi,

Arama motorlarının meta etikletleri,

Ve en önemli etken sitenin mobil görünümünün düzgün ve hızlı çalışması.

 

Adana Web Tasarım olarak, birbirinden büyük referanslar ile seo hizmeti konusunda sizlere uygun fiyatlı hizmet vermekteyiz.