Neden mobil web tasarımı tercih etmeli?

Neden mobil web tasarımı tercih etmeli?

Bu yazımda size mobil uyumlu web tasarımını nedir, şirketlerin çevrimiçi varlığı için neden önemlidir, ziyaretçilerinizi arttırmanıza nasıl yardımcı olur, sorularının cevaplarını vermeye çalışacağım.

Mobil internet trafiği, masaüstü trafiğini geçti. Artık insanlar internette mobil cihazlar ile daha fazla zaman geçiriyor. Akıllı telefon satışlarının artışı da bunun en önemli göstergesi.

Kullanıcılar mobil cihazlar ile internete bağlanıyorlar. Dünya çapında milyonlarca mobil web kullanıcısı var. İnsanlar web’e ulaşmak için nadiren masaüstü bilgisayarlarını kullanıyorlar. Mobil cihaz satışlarında web’e erişebilen yeni telefonların satışı gün geçtikçe artıyor.

Bu da gösteriyor ki bir çok kullanıcı sitenizin mobil sürümünü görecek. Eğer siteniz mobil cihazlarla uyumlu değilse ziyaretçileriniz iyi bir kullanıcı deneyimi yaşamayacaklardır. Müşterilerinizin büyük bir bölümünü geri çeviriyorsunuz demektir.

Mobil tasarım geçici bir eğilim değildir. Eğer hala böyle düşünüyorsanız fikrinizi değiştirme zamanı geldi.

Google mobil uyumlu web sitelerini sıralamalarda öne çıkarmaya başladı.

Google arama algoritmasını sıklıkla değiştiriyor. Aranan kelimeler ile ilgili bilgileri doğru olarak kullanıcıya sunmayı amaçlıyor. Böylece mobil uyumlu siteler arama sonuçlarında üst sıralarda listeleniyor. Google’ın yaptığı bu değişiklik mobil uyumlu olmayan sitelerin trafiklerinde düşüşe neden oluyor. Bugüne kadar yapılan seo çalışmalarının da değiştirilmesi gerekecek.

Web artık mobil cihazlarda bizimle günün her anında beraber. Bu gözardı edilemeyecek bir eğilim. Web siteniz bunun için hazır mı?

Mobil tasarım nedir?

Bir web sitesi tasarımı, eğer kaliteli ise ziyaretçinin memnuniyetine veya kötü ise hayal kırıklığına neden olabilir.

Müşterilerin ihtiyaçlarına göre doğru seçilirse, kullanıcıların memnun olması muhtemeldir. Peki doğru seçimi nasıl yapacaksınız?

Duyarlı web tasarımı sitenin farklı cihazların ekranlarına otomatik olarak uyum sağlamasıdır. İçeriği insanların rahat dolaşabileceği görünümde sunar. Bu, web’de gezinirken kullanıcıların kaydırma, yakınlaştırma gibi işlemlerini büyük ölçüde azaltır.

Duyarlı web tasarımı, kullanılmakta olan tarayıcı türüne bakılmaksızın çalışır. Tarayıcının boyutuna yanıt verir ve düzeni buna göre yeniden ekrana yansıtır.

Erkasoft olarak web tasarımlarımızı mobil uyumlu tasarlıyoruz. Bunu yaparken amacımız hem masaüstü hem de mobil kullanıcılara ulaşmada etkili web siteleri oluşturmak.

Web tasarım hizmetlerimize buradan ulaşabilirsin.

Mobil uyumlu site kullanıcıların mobil cihazlardaki ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlar. Web sitelerinin resimleri masaüstü bilgisayarlarda yatay konumda gösterilirken mobil cihazlarda dikey olarak görüntülenir. Resimler mobil cihazlarda daha küçük ölçeklerde hizalanır. Önemli olan içeriğin doğru biçimde verilmesidir. Sadelik ve işlevsellik ön planda tutulur. Masaüstü görünümde görsellik öne çıkarılırken mobilde gereksiz animasyon ve resimlerin gösterilmesi engellenebilir. Duyarlı tasarımda amaç kullanıcının hızlıca içeriğe ulaşmasını sağlamaktır.

Duyarlı web tasarımı, mobil uyumlu tasarım fikrini kapsamakla kalmaz. Farklı ekran boyutları ve yönelimleri olan web sitesi tasarımları için kullanılan bir terimdir. Web sitesi duyarlı tasarım özellikleriyle oluşturulduğunda, tüm kullanıcılar için optimum bir görüntüleme deneyimi sağlar.

Neden mobil web tasarımı tercih etmeli?

Yukarıda söylediğimiz gibi kaçınılmaz olarak mobil cihazlardan oluşan trafik her geçen gün artıyor.

Bu da web sitelerini mobil uyumlu tasarlamak zorunluluğu getiriyor.

Mobil tasarım avantajları:

  • Siteyi içi dolaşım kolaylığı sağlar
  • Sade bir tasarıma sahiptir
  • Hızlı yüklenir
  • Mobil SEO avantajı sağlar
  • Mobil ziyaretçiler ürün ya da hizmetlerinizi daha kolay inceleyip karşılaştırma yapılabilirler
  • Sipariş ve satın alma işlemlerini hızlandırır

Web siten mutlaka mobil uyumlu tasarlanmalıdır. Ziyaretçiyi yavaş yüklenmeler, site içi gezinme problemleri ile kaybetmemelisin.

Mobil tasarımlı site ile kullanıcının ilgisini çekip satışı gerçekleştirebilirsin.

Ürünlerin ve hizmetlerin listelenmesi, fiyatlarının belirtilmesi gerekir. Kullanıcı sitede kolayca gezinir, satın alma ve sipariş takibi gibi aşamaları sıkıntı çekmeden yapabilir. Web sitelerinde adres ve harita bilgiler de mobil uyumlulukla daha açık şekilde verilir. Güven vermek satış yapmak için önemli unsurdur.

Ziyaretçiler, mobil cihazlarda yüksek beklentilere sahipler. Her şeyi en kısa sürede istiyorlar. Mobil uyumlu web siteleri tercih edildikçe, arama motorları sonuçlarında üst sıraları almaları kaçınılmaz olacak.

Siten mobil uyumlu değilse, içeriklerin de aynı şekilde mobil cihazlara göre düzenlenmesi gerekir.