Kurumsal Web Sitesi Tasarımı

Kurumsal Web Sitesi Tasarımı

Kurumsal Web Tasarım

Başarılı bir kurumsal web sitesi tasarımının her şeyden önce bütünlük içermesi, bilgilerin ziyaretçilerin rahatlıkla ulaşabileceği düzeyde olması gelir. Kurum web sitesi tasarımının olmazsa olmaz detayları arasında ziyaretçi sıkmayan, iç açıcı ve huzur verici renklerin kullanılmış olması, kullanıcıyı yormayan bir navigasyon (site içi gezinme) ve kullanıcı dostu bir yazılımın tercih edilmesi sayılabilir.

Bu sebeplerle, sayfa açılış hızı düşüren abartılı grafikler, yüklenmesi süre alan video ve ses dosyaları kullanmaktan kaçınılmalıdır. Gelin şimdi konuya biraz daha detaylı göz atalım:

Kurumsal Web Sitesinde İçeriği

Web Tasarım

İçeriği kısaca tanımlamak gerekirse, bir kurumsal web sitesinde firmaya ve yapılan ticarete yönelik yayınlanan yazılı ve görsel bilgilerin tümü olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bu yazılı ve görsel materyallerin SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) kriterlerine göre uzman kişilerle hazırlanması, içerikler yayınlanmadan önce ziyaretçileri doyurup doyurmadığı, firmayı yeterince temsil edip etmediği, ziyaretçiyi sıkıp sıkmadığı gibi detaylar dikkatlice göz önünde bulundurulmalıdır.

Kurumsal Web Sitesinde Kullanılabilirlik

Web Tasarım

İçerik konusu halledildikten sonra tasarım konusunun ele alınması gerekir. Kurumsal web sitesi tasarımında kullanılan navigasyon (site menüleri) ve kısaca ara yüz olarak tanımlanan sitenin görselliğe dayalı her detayının kullanıcısı sıkmayacak şekilde sade olması sağlanmalı, ziyaretçiye sunulan bilgilerin ziyaretçi tarafından kolayca elde edilip edilmediği incelenmeli, kullanılan yazılımın kullanıcı dostu olduğundan emin olunmalıdır.

Kurumsal Web Sitesinin Görünümü

Web Tasarım

Tasarımın en önemli adımı elbette kullanılacak renklere karar vermektir. Sitenin tasarımında mutlaka şirketin diğer görsel detaylarına hâkim olan bir renk tercih edilmeli, göz yoran detaylardan kaçınılmalı, arama motorlarınca “kaliteli” olarak görülen yazılımlar tercih edilmelidir.

Bununla birlikte basmakalıp ve klişe görseller kullanmak yerine profesyonel ellerden çıkan özgün grafiklerin kullanılması da son derece önemlidir. Unutmayın, tasarımınız ne kadar özgün olursa rakipleriniz arasından o kadar kolay sıyrılabilirsiniz.