e-Ticaret yapmak için XML veren firmalar

e-Ticaret yapmak için XML veren firmalar
  • E-ticaret alanına yönelen kişi sayısı her geçen gün artış gösterir. E-ticaret sitelerini kullanarak satış yapan insan genel olarak perakende satış ya da toptan ürün satışı seçeneklerini tercih ederler. Bunların yanı sıra XML bayilik sistemi de son dönemlerde öne çıkan seçenekler arasında yer alır. 

E-ticaret sitelerine XML veren firmalar sayıca fazladır. Ve bu firmalar sundukları hizmetleri farklı kategorilere yayarlar. Sizler de bu konuyla ilgili detaylı bir şekilde araştırma yaparak hangi ürün grubunda satış yapacaksanız ona yönelik XML bayiliği veren firmalarla çalışma sağlayabilirsiniz. Firmaların ürünlerini ise kendi belirlediğiniz kar marjı oranıyla satabilirsiniz. XML ile satış yapmanın pek çok avantajı vardır. Bu avantajlar için şöyle bir özetlemek yapmak mümkündür;

  • XML veren firmalar, genel olarak kendi XML'lerini yaratır. Bu sayede siz kendi sitenize ürün eklemek, detayları girmek ya da fiyatları yazmak gibi işlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Toptancı aracılığıyla size verilmiş olan XML direkt olarak sitenize entegre edilir. Sizin yapmanız gereken tek şey ise, kar marjınızı belirlemektir. 
  • XML üzerinden satış yaptığınız zaman stok maliyeti diye bir konu ortadan kalkmış olur. Çünkü toptancı aracılığıyla satış yaptığınız için, ürün stoğu yapmanıza gerek kalmaz. Bu açıdan XML bayilik sistemi, kişilerin depo masraflarından kurtulmasına imkan tanır. 
  • E-ticaret alanında hizmet veren pek çok firma için en önemli süreç şüphesiz operasyon sürecidir. Hatta bu süreç çoğu zaman insanların vakit kaybetmesine neden olur. Fakat XML sistemi sayesinde toptancı aracılığıyla çalışacağınız için, kargolama ve paketleme sürecine de dahil olmak zorunda kalmazsınız. Bu sayede fiziki yorgunluğunuz ciddi ölçüde azalır. 

 

 

XML Veren Firmalar 2021

XML bayilik hizmeti alabileceğiniz firmalar, farklı kategorilerde hizmet verir. Firma seçenekleri ise ücretsiz XML ve ücretli XML olarak iki ayrı sınıfa ayrılır. Peki hangi firmalarda  xml bayilik hizmeti alabilirsiniz? İşte detaylar! 

Giyim Ürünleri XML Veren Firmalar 

Giyim ürünleri XML veren firma sayısı son derece fazladır. Bu nedenle hepsini birden tek seferde anlatmak mümkün olmaz. Google sıralamalarına göre giyim ürünleri XML bayilik alabileceğiniz birkaç firma seçeneği için şu şekilde sıralama yapılabilir;

YokYok

Ayakkabı, giyim, kozmetik, sağlık ürünleri ve aksesuar çeşitlerinin satışını yapan Yok Yok, xml hizmeti veren firmalardan biridir. Firmaya ait olan ortalama 50 bin civarı ürün çeşidi vardır. Satışı yapılan her ürün için ise %25 oranında komisyon verilir. Yok Yok, size gönderdiği xml içinde ürünlerin fiyatları, isimleri, açıklamaları, resimleri, Seo açıklamaları ve ürün varyasyonları gibi bilgileri de verir. Firmaya ulaşım için kendilerine ait olan online destek bölümünü ya da WhatsApp destek hattını tercih edebilirsiniz. Sabah 08.00 ile akşam 23.00 saatleri arasında hizmet verir. Bu firmadan xml hizmeti alacaksanız aylık, yıllık ya da ömürlük gibi farklı paket seçenekleri arasında seçim yapabilirsiniz. 

Sihirli Ayakkabılar 

Ayakkabı alanında uzun yıllardır hizmet veren Sihirli Ayakkabılar, xml sistemi sunan firmalar arasında yer alır. Firma aracılığıyla alabileceğiniz xml hizmetiyle pek çok ayakkabı türünün satışını yapabilirsiniz. Tüm bunlarla beraber çanta, kıyafet ya da gözlük gibi farklı ürün çeşitlerini de sitenize entegre edebilirsiniz. 

Moda Merve 

Moda Merve, genel olarak tesettür giyim alanında hizmet verir. Bu alanda ise başörtü, dış giyim, triko, kaban, çanta ve ayakkabı gibi ürünler yer alır. Firmanın ürün çeşidinin oldukça fazla olduğunu söylemek mümkündür. 

İç Giysim 

İç Giysim de xml bayilik hizmeti veren firmalardan biridir. Bu firmayla çalışma sağlarken bazı ürün çeşitlerinin satışını yapma şansınız bulunur. Kadın iç giyim, fantazi giyim, erkek iç giyim, uyku giyim ürünleri ve plaj ürünleri firmanın çeşitleri arasında yer alır. 

Mutfak Ürünleri XML Veren Firmalar

Mutfak ürünleri, e-ticaret alanında en fazla rağbet gören seçeneklerin başında yer alır. Seo baz alınarak ön plana çıkan mutfak ürünleri XML veren sitelerin sayısı da bir hayli fazladır. Bu siteleri de listelemek gerekirse;

StokHanem 

StokHanem, xml hizmeti veren firmalar arasında yer alır. Ayrıca firmanın ürün çeşitliliği de fazladır. Firmadan xml almak istiyorsanız 1.000 TL ödeme yapmanız gerekir. Saat 12.00'ye kadar alınmış olan siparişler aynı gün verilir. 

Ews

Ews, toplamda 7 farklı ürün kategorisinde xml hizmeti verir. Ews üzerinden almış olduğunuz xml için ise yüzde 40 oranında iskonto tanımlanır. Yani firmadan alacağınız xml hizmeti ile yüzde 80 ya da 90 oranına kadar kar elde etme şansınız oluşur. Firma, xml hizmeti verirken üç tane farklı bayi türü sunar.

  • Bayi 1; kendine ait kargo sözleşmesi olan bayileri kapsar. 
  • Bayi 2; Hepsiburada, Trendyol ya da N11 gibi pazar yerleri üzerinden satış yapan ve bu pazar yerlerinin kargo hizmetlerini kullanan bayileri kapsar. 
  • Bayi 3; GittiGidiyor pazar yeri üzerinden satış yapan ve herhangi bir kargo sistemine dahil olmayan firmaları kapsar.