E-Ticaret Sitenizde Satış Yapamıyor Olmanızın Nedenleri

E-Ticaret Sitenizde Satış Yapamıyor Olmanızın Nedenleri

Bir e-ticaret sitesi açtınız ve her şey yolunda görünüyor. Ancak ne kadar zaman tanısanız da, satışta beklediğiniz hedeflere ulaşamıyorsunuz. Satış yapamıyor olmanızın nedenleri nelerdir?

Bu yazıda, gözden kaçırmış olabileceğiniz noktaları inceledik.

1- Satın Alma İşlemi Kolay Değilse…
Sitenizdeki eksikleri saptayabilmenin en kolay yolu, analitik verilerinizi sürekli kontrol etmektir. Kullanıcılar ürünleri sepete atıyor ancak satın alma işlemini tamamlayamıyorsa, işlemi tamamlama yolunda bir engelle karşılaşıyor demektir. Ödeme işlemi sırasında karşılaşılan bir hata insanları hayal kırıklığına uğratıyor olabilir ya da yönlendirilen linkler bozuk olabilir. Her şey olması gerektiği gibi çalışsa bile, işlem hızı yüzünden insanlar ödeme sayfasını terk ediyor olabilir.

Bir müşteri gibi sitenizden alışveriş yapmayı deneyin ve bu süreçte sayfa hızına dikkat etmeyi unutmayın. İşlem tamamlanana kadar gözüken sayfa sayısını azaltmak faydalı olabilir.

2- İletişim Bilgilerinin Eksikliği
İletişim bilgileri, basit bir nokta gibi dursa da, potansiyel müşterileriniz satın alma deneyimlerinde karşılaştıkları herhangi bir sorunda kime, nasıl ulaşacaklarını bilmek isterler. Güvenilir olmayan bir web sitesinde, kaliteli bir tasarım ve içerikler bulunsa da hedeflenen satış gerçekleşmeyecektir.

3- Rekabetçi Olmayan Fiyatlar
E-ticaret sitelerinin asıl yarıştığı nokta, sundukları fiyatlardır. Benzer veya aynı ürünleri daha uygun fiyata satan her zaman kazanır. Amazon, Trendyol vb. e-ticaret siteleri belirli dönemlerde sağladıkları büyük indirimlerle kullanıcıların dikkatini çekiyor. Siz de fiyatları olabildiğince avantajlı sunmaya çalışın. Uygun fiyata satışı karşılayamıyorsanız başka bir alanda alışverişinizin değerini yükseltmeye çalışın; ücretsiz kargolama ya da siparişin yanında hediye göndermek gibi…

4- Düşük Kaliteli Ürün Görselleri ve Açıklamaları
Satın alma kararından önce, kullanıcılar alacakları üründen emin olmak isterler. Ürünlerin her açıdan fotoğrafının olması, yakında bakabilme ve ürünün tüm özelliklerinin belirtilmesi kullanıcının kolay karar vermesini sağlayacak detaylardır. Kullanıcın aklında ürün hakkında soru işareti bırakmamaya çalışın.

5- Tüm İşlerle Tek Başına İlgilenmek
Site tasarımından ürünlerin fotoğraflarına, açıklama metinlerine kadar her alanın kendi içinde istikrarlı ve detaylı bir çalışma gerektirir. Tüm süreçlerle tek başına ilgilenmek yoğun iş yükü yaratacağından, mutlaka eksiklikler meydana gelecektir. Ekip kurmak ya da işin başlangıcında zaman zaman freelance destek almak, daha programlı ilerlemenize yardımcı olacaktır.