Daha Fazla Beğeni Almak İçin Kullanabileceğiniz 12 Instagram Arka Planı

Daha Fazla Beğeni Almak İçin Kullanabileceğiniz 12 Instagram Arka Planı

Instagram’da daha fazla beğeni almak için kullanabileceğiniz 12 arka plan fikrini, bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Instagram’da daha iyi görünen, daha çekici görseller mi yaratmak istiyorsunuz? Kullandığınız arka planların Instagram kullanıcıları üstünde etkili olduğunu hiç düşündünüz mü?

İyi tasarlanmış videolar ve görseller birçok sosyal medya platformunda ve tabii ki Instagram’da başarılı olmanın anahtarı. Fotoğraflarınız ne kadar iyi görünürse karşılığında o kadar etkileşim, trafik ve satış elde ediyorsunuz.

Instagram fotoğrafları göz önüne alındığında çok az kişinin arka plana dikkat ettiği anlaşılıyor. Bu büyük bir hata, özellikle arka planı olan fotoğrafların Instagram’da arka planı olmayan fotoğraflara göre %29 daha fazla beğeni aldığı düşünülürse.

Instagram performansınızı artırmak için kullanabileceğiniz 12 arka plan önerimizi aşağıda paylaşıyoruz. Bu önerileri dikkate alın ve Instagram beğenilerinizi kısa sürede artırın.


1. Köpük panolar

Köpük panolar, Instagram fotoğrafları arka planı olarak kullanılabilen en kullanışlı fonlar. Farklı boyutlarda ve renklerde olabiliyor. Pek çok insanın fotoğrafını paylaşıyorsanız, büyük bir pano, bir ürün ya da içerik paylaşımları içinse daha küçüklerine yönelmelisiniz.

Farklı renkler satın alarak, denmeler yapabilirsiniz. Açık renkli panolarla başlamaya özen gösterin. Açık renkli görseller, %24 daha fazla beğeni alıyor. Köpük panolar kullanarak, aşağıdaki örnekteki gibi sade ama etkili görseller elde edebilirsiniz.


2. Kağıt

Kağıt, bir başka harika Instagram arka planı seçeneği. Farklı türlerdeki kağıtları; kitap sayfalarını, gazete kağıdını, katladığınız bir kağıdı ya da menüleri arka plan olarak kullanabilirsiniz. İstediğiniz tasarımda baskılar hazırlayıp, fotoğraflarınıza fon oluşturacak şekilde kullanabilirsiniz.

Çevre dostu bir seçenek olan kağıt arka planları kullanmak isterseniz, sürdürülebilir kaynaklara da göz atabilirsiniz. Dum Dum Donutterie, paylaşımlarında kendine ait paketleme kağıtlarını arka plan olarak kullanıyor.


3. Giysi ve diğer kumaşlar

Giysi veya diğer kumaşlar, Instagram arka planı olarak kullanılabilir. Battaniyelerle, günlük hayatta giyilen giysilerle ya da havlularla farklı renklerde arka planlar oluşturulabilir. Özel dokuma bir kumaş seçmek, görselin beğenisini %79’a kadar artırabiliyor. Chobani örneği, bir parça kumaşın fotoğrafı nasıl renklendirdiğini gösteriyor.


4. Tahta

Doğal bir arka plan arıyorsanız, tahta en iyi Insta arka plan seçeneklerinden biri. Evinizdeki masayı ya da sehpayı fotoğraf fonu olarak kullanabilirsiniz. Instagram’da en sık karşılaştığımız tahta arka planlı fotoğraflar genellikle yiyecek fotoğrafları fakat bu arka plan, farklı ürünlere dikkat çekmek için de kullanılabiliyor. Emily Boyd Jewellery bu örneklerden biri.


5. Duvarlar

Duvarlar, farklı renklerde, tasarımlarda ve şekillerde olduğu için mükemmel Instagram arka fonlarıdır. İlginç bir duvara rastlarsanız Instagram hesabınız için birkaç fotoğraf çekmeyi unutmayın. Markalaşma ve renkler konusunda çok katıysanız, yalnızca markanızın renklerini taşıyan bir duvarla Instagram arka fonu yaratabilirsiniz. Duvar kağıdı kullanarak bunu yapabilirsiniz.

Topman’in Instagram hesabı, düzenli olarak Topman kreasyonları taşıyan modellerin duvar önünde verdiği pozları paylaşıyor.


6. Su

Başka bir Instagram arka plan fikri de su. Bu bir havuz, küvet, kova ya da bir nehir olabilir. Suyun mavi görünmesi, fotoğraf beğenileri açısından faydalı. Çünkü mavinin baskın olduğu fotoğraflar, kırmızının baskın olduğu fotoğraflardan %24 daha fazla beğeni alıyor.

Eğer yakınınızda bir deniz, göl ya da nehir varsa bu fırsatı sonuna kadar kullanın. Aşağıda Mango’nun gölü arka plan olarak kullanıldığı, 14.000 beğeni alan bir fotoğraf görüyorsunuz.


7. Doğa

Doğanın arka plan olarak kullanıldığı görseller, doğa gibi sade olmalı ve çimenler, birkaç bitki, gökyüzü, dağ ya da pek çok ögeyle renklendirilebilir. Doğa, aynı zamanda gözleri de dinlendirir. Aşağıda göreceğiniz Madewell’e ait fotoğraf, sade bir arka plan kullanımı için güzel bir örnek.


8. Taze ürünler

Sebzeler, meyveler, kuruyemişler gibi taze görselleri de arka plan olarak kullanabilirsiniz. Kullandığınız görsele taze bir görünüm kazandırırlar. Bir tek meyve ya da sebze kullanabileceğiniz gibi birkaçının karışımından oluşan bir arka plan hazırlayabilirsiniz.

Tahtada olduğu gibi evinizde birkaç meyve ya da sebze bulunuyordur. Yoksa da süpermarketi ziyaret edip arka planınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Innocent Smoothies’e ait fotoğraf, tanıtılan ürünün taze ürünlerle bütünleşmiş halini yansıtan harika örneklerden biri.


9. Zeminler

Zeminler, farklı dokulara, tasarımlara ve renklere sahip ve Instagram arka planı olarak kullanmak için cazip seçeneklerden biri. Bugünden başlayarak yürüdüğünüz zeminlere daha dikkatli bakmaya başlayabilirsiniz. Instagram’a uygun zeminlere sıkça rastlayabilirsiniz. Naps Design’ın fotoğrafında zeminle, köpek yatağı bir bütünlük oluşturuyor.


10. Tablolar

Tablolar, iyi bir Instagram fotoğrafı doğru fon seçimleri arasında yer alıyor. Bu tabloları, dilerseniz satın alabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz. Buradaki tasarım seçenekleri sonsuz. phws’in fotoğrafını örnek alarak kendi tasarımınızı yapabilirsiniz.


11. Metalik yüzeyler

Metalik yüzeyler de Instagram arka planı olarak kullanılabilir. Fakat arka plan seçerken ışık seviyesine dikkat etmeniz gerekir. Çünkü çok parlak ve göz alıcı metaller, mesajınızı iletmenizi zorlaştırır. Başarılı bir metalik yüzey arka plan kullanımı için Fenix For Interiors örneğini verebiliriz.


12. Önceden hazırlanmış Instagram arka plan görselleri

Arka plan olarak, önceden hazırlanmış fon görselleri satın alabilirsiniz ve ürün fotoğraflarınızı üzerine yerleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, PromoRepublic ya da Photoshop kullanarak kendi arka planınızı da tasarlayabilirsiniz. Eğer aceleniz varsa bu seçeneğe yönelebilirsiniz.

Saniyeler içinde hazırlanabilen bu arka planlar, bir özlü söz ya da yazılı bir mesaj iletmek için de oldukça uygun bir seçenektir. Barnes and Noble, önceden hazırlanmış arka planları kullanarak Instagram’da mesajlar ve özlü sözler paylaşıyor.