Adana da Web Sitesi Nerde Yaptırabilirim ?

Adana da Web Sitesi Nerde Yaptırabilirim ?

Bu yazıyı okuyorsanız eğer sizde web sitesi yaptırmak istiyorsunuz fakat kafanız çok karışık olmalı. Çünkü piyasada yüzlerce web sitesi yapan kişi ya da kurumla karşılaşmışsınızdır. Kimi çok ucuza web sitesi yaparken, bazı kurumlarda binlerce dolara’a web sitenizi yapabileceğini belirtiyor.

Gelin ilk başta aklınızdaki soruların cevaplarını bulmaya çalışalım.

Web sitesi yaptırmak istiyorum

Öncelikle bu cümlenin ucu çok açık. Facebook benzeri bir site yaptırmak istiyor da olabilirsiniz. Kurumsal bir web sitesi ya da blog siteside yaptırmak da isteyebilirsiniz. Öncelikle nasıl bir web sitesi yaptırmak istediğinize karar verin. Aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurun;

Webi site fiyatları belirlenirken öncelikle yukarıdaki listeki seçenek göz önüne alınır. Bunu nedeni bir e-ticaret sitesi ile kurumsal web sitesi için harcanan eforun aynı olmamasıdır. Unutmayın web sitenizi yaptıracağınız kişi yada kurumlar size tecrübesini ve zamanını satmaktadır. O nedenle fiyatı belirleyen en büyük etken isteklerinizin ve seçimlerinizin karşılanabilmesi için harcanan zaman ve kullanılan tecrübelerdir.

Hangi kategoride web sitesi yaptıracağınızı belirlediğinizi düşünüyoruz  ve devam ediyoruz…

Web sitenizde nelere yer vermek istiyorsunuz?

Web sitesi fiyatlarını etkileyen ikinci faktör ise web sitenizde bulundurmak istedğiniz yazılar, sayfalar, formlar, galeriler vb. modüllerdir. Bir yerden fiyat almadan önce bu bilgileri paylaşırsanız eğer web sitesi yapım aşamasında yada yayın sonrasında ek ücret yada bunu yapamayız gibi kötü sürprizler ile karşılaşmazsınız.

Yönetilebilir mi? Statik mi?

Yönetilebilir web sitesi demek; istediğiniz zaman web sitenize, sayfa, yazı, resim vb. modülleri eklemeniz demektir. Statik bir web sitesinde, web siteniz üzerinde güncelleme yapmak isterseniz ya kod bilgisine sahip olmanız gerekir ya da web sitenizi yaptırdığınız kişi ya da kurumdan ücretli destek almanız gerekir.

Yukarıda açıklamaya çalıştığımız üç kriterde kararlarınızı verdiniz ve sizde artık güzel bir web sitesi sahip olmak için sabırsızlanıyorsunuz değil mi? Peki domain ve hosting aldınız mı? Eğer domain ve hosting hakkında bilgi sahibi değilseniz öncelikle bu konular hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Kısaca domain sizin web sitenizin ismine nedir. Örneğin; merabu.com’da “merabu” domain ismidir. Hosting  ise web sitenizin dosyalarının barındırıldığı yere denir. Bu iki hizmet web sitesi fiyatından bağımsızdır ve tarafınızca satın alınır. Domain ve hosting ücretleri aylık ya da yıllık olarak ödenebiliyor. Genel olarak bir yıllık satın almalar yapılarak bir yılın sonunda yenileme işlemi yapılmaktadır. Eğer bu konularda hiç bilginiz yok ve işlemleri yapamayacağınızı düşünüyorsanız, bizimle yapacağınız web sitesi işbirliğinde sizlere bu konuda yardımcı olacağız 

Domain ve hosting konusunuda halletiğimizi varsayıyorum ve devam ediyorum. Belli başlı kriterleri sağladınız ve nasıl bir web sitesi yaptırmak istediğiniz hakkında fikirde edindiniz. Şimdi sıra tasarıma geldi…

Web Sitesi Tasarımı Nasıl Olmalı

Öncelikle rakipleriniz ya da çevrenideki web sitelerini incelemeyi bırakın. Bu web sitesi SİZİN İÇİN, SİZE ÖZEL!

O nedenle web siteniz için tasarım teklifi alırken kurumsal bir web sitesi yaptıracaksanız sektörünüzü mutlaka belirtin. Bir avukatlık bürosu web sitesi ile eğlence merkezi web sitesi çok farklı tasarımlara sahip olmaktadır. O nedenle tasarım sürecinde karşınıza kaliteli ve isteklerinizi karşılayacak sonuçlar çıkması için bu duruma dikkat edin.

Kaliteli ve profesyonel hizmet almak için kendinizi ve nasıl bir web sitesi istediğinizi karşı tarafa iyi aktarmaya çalışın. Rakiplerinizin ve aynı çizgide gittiğiniz web siteleri sahiplerinin sitelerine benzer web siteleri yaptırmayı teklif etmeyin. Web siteniz SİZİN İÇİN, SİZE ÖZEL olsun.