Nintendo’dan ‘Oyuncu Kartonlar’ devri

Nintendo’dan ‘Oyuncu Kartonlar’ devri

Nintendo oyun konsolunuzu ve ufak tefek mekanizmaları kartonlarla kaplayarak yeni bir oyun tarzı sunuyor. Örneğin, The Robot Kit (96 dolar) karton icatlar biraz garip görünse de, çok marifetli. Gerçek hayattaki vücut hareketlerinizi algılayarak yaptıklarınızı harfiyle uyguluyor. Labo aslında bir Japon devinin oyuncak-konsol birleşmesini deneyimlemek için iyi bir fırsat. Her mekanizma ya da ‘toy con’ denilen bu karton parçaları, Switch konsolunun ekranında göreceğiniz talimatlarla birleştiriliyor. Joy con’ları ise (veya konsollar) içine eklediğinizde, bu kartoncuklar  büyük birer dijital oyuncağa dönüşüyor. Nintendo Labo’nun derinliklerine dalmak istiyorsanız, çeşitli oyun kartonlarının olduğu ‘Variety Kit’i almalısınız. Bunun içinde Toy-Cons’ların olduğu teleskopik balık oltası ve motosiklet gidonları var. Ayrıca sağdaki fotoğrafta gördüğünüz tekerleksiz RC otomobil, yanlarına takılan iki Joy-Con’la sürüş keyfini  yaşatıyor.

Tüm bu karton kreasyonlar arasında favorimiz, -her tuşu gayet iyi çalışan- minyatür piyano oldu. Her bir tuşa bastığınızda, arkasındaki kızıl ötesi yapıştırıcılar Joy-Con’un IR sensörüne ulaşarak hangi notanın çalacağı sinyalini iletiyor. Ayrıca tonlama ve ses efektleri çıkarabileceğiniz düğmeler ve farklı tuşlar bile var.

Eğer tüm bunlar sizin için yeterli değilse, tek başına gelen Robot Kit sizi tatmin edecek yaratıcılıkta. Tüm vücudunuza giyeceğiniz bu karton takımla tam bir robota benzeyeceksiniz. Yine IR sensör teknolojisi kullanılan bu kit’te sırt çantası, başa oturan vizör, diz ve el ve ayak bileklerine takılan eklentiler var. Artık transformer’a dönüştüğünüzde kendinizi Project Giant Robot oyununa benzer bir şehrin içinde binaları yıkarken bulacaksınız. Biz de çocukken sadece Lego’nun eğlenceli olduğunu düşünürdük… Devir değişiyor.