İnternetten para kazanma rehberi

İnternetten para kazanma rehberi

İnternetten kısa vadeli kazanma yolları

Online pazaryerleri üzerinden kendi elinizdeki ikinci el ürünleri satmak ile başlayabilirsiniz. Eş, dost, akrabalarınızın gözden çıkardığı ikinci el ürünleri de satışa sunabilirsiniz. Böylece oluşturduğunuz ilk sermayenizi internette çok satılan ikinci el ürünleri uygun fiyata alıp sonrasında tekrar satışa sunarak da devam edebilir, internetten para kazanabilirsiniz.

Türkiye'nin önde gelen pazaryerlerinden Gittigidiyor, Sahibinden, Letgo ile başlayabilir ve dilerseniz diğer kullanıcıdan kullanıcıya hizmet veren pazaryerlerini tercih edebilirsiniz. Belirli sektörlere hizmet veren dikey pazaryerlerine göz atmakta fayda var.

Kendi alanınızda internet üzerinden iş üretmek

Gerekli Yatırım Seviyesi: Düşük
Zorluk Derecesi : Kolay

Boş zamanınızın bir bölümünü evinizde bilgisayar başında değerlendirerek de internetten para kazanmak mümkün. Bu geliri işinize sermaye olarak ve/veya günlük ihtiyaçlarınız için de değerlendirebilirsiniz. İş üretenler ile iş yaptırmak isteyenlerin buluştuğu platformlar bu alanda para kazanmak için biçilmiş kaftandır. Bionluk.com vs. vs. platformlarda iş sunanlara bakarak benzer işleri sizlerde yapabilir ve diğer kişilerin, firmaların ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Örneklendirmek gerekirse,
Web siteleri için belirli konularda araştırma yaparak içerik üretmek, sesiniz güzelse seslendirme yapmak, sosyal medyada tanıtımlarını yapmak, yabancı diliniz var ise çeviri yapmak, data toplamak gibi.

Bu tip platformların amacı kişilerin veya firmaların ihtiyaçlarına ücret karşılığı hizmet sunmak ve para kazanmaktır. Firmaların vakit ayıramadığı konulardan, çok bilgi birikimi gerektirmeyen temel işlere kadar birçok iş alanında ihtiyaçları karşılayarak, internetten para kazanabilirsiniz.

Gelir ortaklığı ve gelir paylaşım modelleri

Gerekli Yatırım Seviyesi: Düşük
Zorluk Derecesi : Kolay

Bazı e-ticaret siteleri veya servis gelir ortaklığı programı sunar. Yeni müşterilere ve satışlara ihtiyaçları her zaman vardır. Reklam vererek kazandıkları her müşterinin onlar için bir maliyeti vardır. Gelir paylaşım modellerinin temeli de buna dayanır. Reklam maliyetini ona kazanç sağlayan bireylerle de paylaşmak.

Örneklemek gerekirse;
Diyelim ki bir blogunuz var ve tekstil üzerine. Kendi blogunuzda yazılar yazarak, ürün tanıtımları yaparak onlara müşteri kazandırabilirsiniz. Bunun sonucu olarak da belirli bir yüzde oranında veya sabit olarak para kazanma fırsatı yakalarsınız. Birçok sektörde firma gelir ortaklığı modeli sunmaktadır. Daha basit bir örnek olması açısından, kendi sosyal medya hesaplarınızdan başka firmaların reklamlarını yapmak olarak da düşünebilirsiniz.